Log In

Pierwsza restauracja SUBWAY na stacji paliw LOTOS

LOTOS otworzył na stacji paliw w Rumii (woj. pomorskie) pierwszą restaurację SUBWAY. Na początku 2016 roku planowane jest otwarcie następnych punktów gastronomicznych tej marki na stacjach tranzytowych i miejskich. Rozwój oferty gastronomicznej na stacjach sieci LOTOS to nie tylko wzmocnienie wizerunku stacji paliw jako miejsca, gdzie można wygodnie i smacznie zjeść, to również odpowiedź na zmieniające się potrzeby i oczekiwania klientów sieci.

Jeszcze przed świętami klienci stacji paliw LOTOS w Rumii będą mogli skorzystać z menu restauracji SUBWAY, oferującej szeroki wybór pysznych kanapek w dwóch rozmiarach: 15 i 30 cm, sałatek, wrapów oraz znanych i cieszących się dużą popularnością, wypiekanych w piecu ciasteczek. Świeżość to zdecydowany wyróżnik oferty SUBWAY. Wszystkie produkty są przygotowywane ze świeżych składników: codziennie dostarczanych warzyw, wypiekanego na miejscu pieczywa oraz najwyższej jakości wędlin.

Wysoka jakość produktów jak również szeroka rozpoznawalność i dynamiczny rozwój marki skłonił nas do współpracy w ramach konceptu SUBWAY – mówi Irmina Karpińska, Kierownik Działu Sklepów i Usług, LOTOS Paliwa. – Menu SUBWAY stanowi dla sieci stacji paliw LOTOS idealne uzupełnienie oferty gastronomicznej. Wierzymy, że Klienci docenią wprowadzenie do oferty nowości – świeżych i smacznych kanapek serwowanych w szybkiej i wygodnej formie – dodaje.

W Europie Środkowo-Wschodniej mamy obecnie kilka restauracji SUBWAY na stacjach paliw. Wyniki restauracji w takich miejscach zazwyczaj znacznie przewyższają średnią w kraju i to zaraz po otwarciu. W tym czasie sprzedaż ciągle wzrasta. Jesteśmy świadomi, że nasza współpraca to doskonała możliwość do dalszego rozwoju i zbliżenia się do naszych klientów. – mówi Martin Princ, Menadżer Regionalny ds. Rozwoju SUBWAY w Europie Środkowo-Wschodniej.

LOTOS liczy na to, że rozpoznawalna marka SUBWAY zostanie tak dobrze przyjęta przez klientów sieci stacji paliw, jak przez konsumentów w innych miejscach Polski, czy na świecie. Obecnie koncept SUBWAY działa w 111 krajach i liczy ponad 44 tysiące obiektów, co czyni go największą siecią restauracji szybkiej obsługi na świecie.

Historia amerykańskich kanapek związana jest z włoskimi imigrantami przybywającymi do Stanów Zjednoczonych pod koniec XIX wieku. Długie kanapki mają wiele nazw, ale jedną z najbardziej popularnych w Ameryce jest właśnie „sub”, skrót słowa „submarine” (ang. łódź podwodna) przypominającej kształtem bagietkę.

Tagged under

Warsaw

Banner 468 x 60 px